TEN HAG LEGT UIT WAAROM HIJ WEGHORST LANGER WIL VASTLEGGEN

Wout Weghorst (30) krijgt in Engeland behoorlijk wat kritiek voor zijn bescheiden rendement in het shirt van Manchester United. Manager Erik ten Hag legt uit hoe de Nederlandse spits tóch van grote waarde is voor zijn ploeg.

Weghorst kwam in januari naar Manchester en startte sindsdien vrijwel iedere officiële wedstrijd van The Red Devils. In die achttien duels kwam hij slechts tot twee doelpunten, een bescheiden moyenne voor een nummer 9 van Manchester United. Het komt hem regelmatig op stevige kritiek van de Engelse media en analytici te staan.

Ten Hag wuift die kritiek weg. 'We hebben sinds de Kerst 25 wedstrijden gespeeld en er maar twee verloren. Weghorst heeft bijna al die duels gespeeld en heeft een grote rol in dat succes', verzekerde Ten Hag op zijn persconferentie in aanloop naar het bezoek aan Newcastle United van zondagmiddag.

'Wout is van erg grote waarde voor ons', benadrukte Ten Hag. 'Hij is de leider in ons proces van druk zetten. Hij zet de pressing in gang en is ook zeer bedreven in achterwaartse pressing. Hij is ook sterk in het positie kiezen en in de combinaties als aanspeelpunt. Hij maakt goede loopacties en creëert zo ook ruimte voor anderen. Daarbij is Wout ook goed bij spelhervattingen', somde de manager op.

'Hij levert een grote bijdrage aan dit team', concludeerde Ten Hag. De oefenmeester werd daarop gevraagd of Weghorst ook deel uitmaakt van zijn plannen voor de langere termijn. De spits is immers gehuurd van Burnley. 'Natuurlijk', antwoordde Ten Hag resoluut. 'In mijn ogen beheerst hij veel elementen van het voetbal heel erg goed.'

2023-04-02T06:49:56Z dg43tfdfdgfd