HARDE CONCLUSIES BIJ HEKKENSLUITER SC CAMBUUR

Degradatie dreigt voor SC Cambuur na de nederlaag tegen concurrent FC Emmen van zaterdagavond. Na afloop werden er in het Leeuwarder kamp harde conclusies getrokken.

Cambuur kwam thuis tegen de Drenten in de 68ste minuut op 1-0, maar gaf de wedstrijd in de slotfase uit handen. De winnende goal van Jeroen Veldmate viel uiteindelijk in blessuretijd.

'We zijn niet in staat wedstrijden te lezen', analyseerde spits Bjørn Johnsen na afloop. 'Als je staat waar wij staan en in de slotfase tegen een concurrent een voorsprong hebt, dan moet er een bepaald bewustzijn in de ploeg ontstaan. Dat je de wedstrijd hoe dan ook over de streep gaat trekken. Maar we waren daartoe niet in staat, opnieuw niet. Ik ben er pas sinds januari, maar volgens mij is dat al het hele seizoen het geval.'

Johnsen voelde het na de 1-1 al mis gaan. 'Die gelijkmaker was een dreun voor de ploeg. Eigenlijk viel vanaf dat moment alles uit elkaar. Dat mag niet, want als je een tegenslag krijgt, dan is het zaak je op te richten. Alleen zit dat er bij ons niet in.' Zijn trainer Sjors Ultee sprak even later woorden van gelijke strekking: 'Het is minuut 92, het is 1-1. Dan sta je virtueel vijf punten achter op plek zestien. Dat is veel, maar het mogen er zeker geen acht worden. Dan is het: wát er ook gebeurt, die bal gaat er niet in. Dat moet in je zitten.’ Zuchtend: ‘Kennelijk zit het er niet.'

2023-04-02T05:35:18Z dg43tfdfdgfd