WK-STAND: VERSTAPPEN VERGROOT VOORSPRONG OP PéREZ NA CHAOTISCHE RACE IN MELBOURNE

Max Verstappen heeft 25 punten weten te pakken tijdens een chaotische Grand Prix van Australië. De coureur van Red Bull Racing kwam slecht vanaf poleposition, maar hij wist dit gedurende de race wel goed te maken. De overwinning van Verstappen leek echter nog wel even in gevaar te komen na een late rode vlag, maar ditmaal was de tweevoudig wereldkampioen wel goed weg. Achter hem scoorden Lewis Hamilton en Fernando Alonso goede punten.

Er werd verwacht dat Verstappen bij de start van de race makkelijk weg zou rijden bij de concurrentie, maar dat bleek niet zo te zijn. De Nederlander kwam slecht van zijn plek en verloor direct plekken aan George Russell en aan Hamilton. Nadat Verstappen de eerste plek weer in handen had, wist hij weg te rijden bij de rest van de coureurs, maar een crash van Kevin Magnussen bracht de spanning weer terug. Door nog een rode vlag kwam de spanning er uiteindelijk niet meer.

Verschillende rode vlaggen en verschillende coureurs die punten scoren

Hamilton pakte voor het eerst dit seizoen een podium en vergroot daardoor het gat naar teamgenoot Russell, die door een motorprobleem de race niet uit kon rijden. Bovendien gaat de zevenvoudig wereldkampioen ook naar de vierde plek in het kampioenschap, aangezien hij Carlos Sainz voorbijgaat. De Spanjaard kreeg door contact met Alonso een tijdstraf van vijf seconden in de allerlaatste fase van de race. Hierdoor zakte de Ferrari-coureur terug naar de twaalfde plek.

Sergio Pérez behoudt na een aardige inhaalrace de tweede plek in het kampioenschap vast, maar hij ziet zijn teamgenoot nu wel even aan de horizon verdwijnen. De coureur kwam als zesde over de streep, maar door de straf van Sainz werd hij vijfde. Lance Stroll maakt de dag voor Aston Martin nog mooier met een vierde plek. Verderop in het veld scoorden Lando Norris, Nico Hülkenberg, Oscar Piastri, Zhou Guanyu en Yuki Tsunoda hun eerste punten van het jaar.

Bekijk hier de volledige WK-stand

2023-04-02T07:56:05Z dg43tfdfdgfd