UPDATE II | GRAND PRIX VAN AUSTRALIë WORDT HERVAT MET VOLGORDE VAN VOOR DE VORIGE HERSTART

De Grand Prix van Australië is voor de tweede stilgelegd door een rode vlag. Kevin Magnussen maakte een ongedwongen fout in de tweede bocht, aangezien hij met zijn rechterachterband keihard in contact kwam met de muur. Door alle carbondelen op de baan besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen met nog drie ronden te gaan. Hierdoor zal er in de laatste drie ronden nog keihard geracet worden voor de overwinning in Melbourne.

Magnussen reed achteraan in het middenveld en werd niet onder druk gezet door een andere coureur. Toch maakte de coureur van Haas een fout, waardoor hij zijn race vlak voor het einde al moest staken. De achterband van zijn bolide lag op de baan en ook enkele andere carbononderdelen lagen verspreid over het Albert Park Street Circuit. Door deze fout kwam eerst de safetycar naar buiten, maar uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding voor de tweede keer een rode vlag in te zetten.

Slecht nieuws voor Verstappen?

Max Verstappen zal waarschijnlijk balen van de rode vlag na de crash van Magnussen. De coureur van Red Bull Racing lag met een voorsprong van acht seconden vooraan en leek dus op weg naar een simpele zege in Australië. De Nederlander heeft tot nu toe geen goede starts gekend in Albert Park en dat zal mogelijk in het hoofd van de tweevoudig wereldkampioen spoken. Teamgenoot Sergio Pérez lag op het moment van de rode vlag op de zevende plek en kan nu mogelijk aan een nog betere klassering denken.

Achter Verstappen zal Lewis Hamilton starten, die na de uitvalbeurt van teamgenoot George Russell de enig overgebleven Mercedes-coureur is. Fernando Alonso zal tegelijkertijd willen kijken bij de zevenvoudig wereldkampioen, want de Spanjaard mag vanaf de derde positie vertrekken. Enkele coureurs, zoals Nico Hülkenberg en Lando Norris, hopen dat goed door de herstart zullen komen. Zij kunnen voor het eerst dit seizoen punten scoren.

Update 9:05 (02/03) | Nieuwe rode vlag na zeer chaotische herstart: meerdere coureurs vallen uit

Max Verstappen was goed weg bij de herstart, waardoor de chaos allemaal achter hem gebeurde. Fernando Alonso was de eerste coureur de in de rondte ging door een tik van Carlos Sainz. Verder achterop ging het mis voor de Alpine-rijders, die hard met elkaar in contact kwamen. Deze harde klap leverde een nieuwe rode vlag op en dat betekent dat de race voor de derde keer stilligt. Het is dan ook de vraag of er nog een herstart komt.

Update II 9:19 (02/03) | Grand Prix van Australië wordt hervat met volgorde van voor de vorige herstart

De Grand Prix van Australië zal worden hervat, heeft de FIA bevestigd. De race zal worden herstart achter de safetycar met de volgorde die voor de vorige herstart al werd gehanteerd. Dit betekent wel dat de eindklassering al bekend is. Max Verstappen zal de race winnen, met Lewis Hamilton en Fernando Alonso respectievelijk op de tweede en derde positie. De grootste verliezer is Alpine, aangezien de coureurs die zijn gecrasht niet worden meegerekend. Hierdoor doet ook Nyck de Vries ook niet meer mee.

2023-04-02T07:25:51Z dg43tfdfdgfd