MATCHDAY! FEYENOORD VERVOLGT EREDIVISIE MET STADSDERBY TEGEN SPARTA

Het is weer matchday! Feyenoord hervat vandaag de competitie in Rotterdam-West. Het is de eerste wedstrijd na de interlandperiode en de start van drie weken met een aantal grote wedstrijden in de beker en Europa League. Het duel van vandaag tegen Sparta begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

FeyenoordDe ploeg van Arne Slot sloot de vorige reeks in uitstekende vorm af. Met zes overwinningen op rij in de competitie en het gewonnen duel (2-3) tegen Ajax kan de sfeer haast niet beter. De blessure van Lutsharel Geertruida bij zijn debuut voor het Nederlands elftal was echter een flinke tegenvaller voor de Rotterdammers. Feyenoord is de laatste ploeg uit de gehele top vijf die in actie komt. De voorsprong op de nummer twee Ajax bedraagt momenteel zes punten. De Amsterdammers spelen vandaag om 12.15 uur tegen Go Ahead Eagles. AZ speelde gister in Alkmaar gelijk (1-1) tegen sc Heerenveen, terwijl PSV in Nijmegen wist te winnen (2-4) van NEC.

Na de afgelopen interlandperiode zijn gelukkig de meeste internationals fit teruggekeerd bij Feyenoord. Voor veel spelers was het een bijzondere week. Orkun Kökcü was belangrijk voor Turkije met een doelpunt in de gewonnen wedstrijd tegen Armenië. Naast Geertruida hebben ook Mats Wieffer (Nederland - Gibraltar) en Quilindschy Hartman (Jong Oranje - Jong Noorwegen) hun debuut gemaakt in het shirt van Oranje.

Bij Feyenoord zijn de langer geblesseerde Justin Bijlow en Quinten Timber nog altijd afwezig, terwijl nu ook Geertruida naar verwachting nog minimaal twee weken niet tot de selectie zal behoren. Oussama Idrissi heeft in de wedstrijd tegen Ajax zijn vijfde gele kaart opgelopen en is daardoor geschorst voor het duel van vanmiddag. Gernot Trauner en Igor Paixão zullen naar verwachting in de basis komen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Sparta

De ploeg uit Rotterdam-West draait een uitstekend seizoen en staat momenteel op de zesde plek in de Eredivisie. Met een gat van acht punten op nummer zeven FC Utrecht, moet het seizoen een gek einde krijgen om play-offs voor de Conference League te ontlopen. De Spartanen hebben de afgelopen drie duels gewonnen van FC Emmen (0-2), Vitesse (3-1) en Excelsior (1-4).

Slot heeft tijdens de interlandperiode de ploeg van Maurice Steijn uitgebreid kunnen analyseren en deelde zijn gedachtes over Sparta op de persconferentie afgelopen vrijdag. ''Het is een elftal dat heel goed georganiseerd is, zoals eigenlijk altijd de elftallen van Maurice Steijn. Heel veel loopvermogen op het middenveld en een fysiek sterke spits. Daarmee kunnen ze op twee mogelijke manieren spelen. Ik vind ze ook van achteruit heel prima opbouwen, maar als ze daar een keer niet voor kiezen kunnen ze ook heel makkelijk vanuit de lange bal spelen.''

Vermoedelijke opstelling Sparta

Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Van Mullem, Verschueren, Kitolano; Van Crooij, Lauritsen, Saito.

Historie2021/2022 Sparta - Feyenoord 0-1 (0-0)2020/2021 Sparta - Feyenoord 0-2 (0-1)

2017/2018 Sparta - Feyenoord 0-7 (0-4)

2016/2017 Sparta - Feyenoord 1-0 (1-0)

2009/2010 Sparta - Feyenoord 2-1 (0-1)

2023-04-01T22:03:31Z dg43tfdfdgfd