F1 LIVE 07:00U | GRAND PRIX VAN AUSTRALIë 2023

Net als de kwalificatie, zal de race voor het Nederlandse publiek al in de vroege uurtjes plaatsvinden. Om 07:00u Nederlandse tijd staat de Grand Prix van Australië op het programma. In de kwalificatie bleek dat het allemaal aardig dicht bij elkaar lag. Alleen Sergio Pérez zal deze snel willen vergeten, want de Mexicaan start als laatste. F1Maximaal houdt u in dit liveblog op de hoogte van alle actie op en rondom de baan in Melbourne.

Waar de vrijdagtrainingen moeizaam verliepen, was de zaterdag al een stuk beter. In de eerste vrije training konden de coureurs hun bolide niet op het asfalt houden en reden ze elkaar in de weg. De tweede vrije training stond in het teken van regen, waardoor er niet echt representatieve tijden werden neergezet. Dat moest dan gebeuren op de zaterdag, in de derde vrije training. Daarin waren Max Verstappen en Fernando Alonso erg snel. Pérez kende een probleem, wat hem geen goede sessie opleverde.

Verstappen naar pole, Pérez verremt zich

Tijdens de kwalificatie lag het allemaal aardig dicht bij elkaar, waar zelfs vier teams meestreden om poleposition. Uiteindelijk was Verstappen de snelste man en was de Nederlander ruim twee tienden sneller dan de nummer twee, George Russell. Mercedes liet een goede indruk achter, want ook Lewis Hamilton zat er goed bij. De Brit sloot aan achter zijn teamgenoot, waardoor de Duitse renstal de tweede en derde plaats bezet bij de start van de race.

Waar Ferrari de vijfde en zevende startpositie bezet, wist Alonso zich op de vierde plek te nestelen. Doordat Pérez zich verremde in de eerste sessie van de kwalificatie, heeft Aston Martin een voordeeltje in de strijd om het kampioenschap. Met Lance Stroll vanaf P6, heeft het team twee troeven in de strijd vooraan. Verstappen zal in zijn eentje vooraan moeten vechten voor Red Bull, om ervoor te zorgen dat de Oostenrijkers niet te veel punten verliezen.

GP Australië live kijken?

Kan Red Bull de sterke openingsfase van het seizoen in Australië een vervolg geven? De Grand Prix van Australië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Australië

Denk je dat Verstappen het dit weekend goed gaat doen, of juist niet? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 07:00u | Grand Prix van Australië 2023

2023-04-02T04:10:52Z dg43tfdfdgfd