CONTROVERSE RONDOM HERSTART VERSTAPPEN, WOLFF SNAPT DAT ER GEEN ONDERZOEK IS

Max Verstappen is na de Grand Prix van Australië onderwerp van discussie. Er circuleert een foto online van een herstart, waarbij de coureur van Red Bull Racing over de witte lijn lijkt te staan en dus een straf zou moeten krijgen. Momenteel is het incident nog niet under investigation bij de wedstrijdleiding en dat lijkt ook niet te gaan gebeuren. Verstappen heeft namelijk, en dat is ook toegegeven door Toto Wolff, niets fout gedaan bij de start.

Op de foto is te zien dat de tweevoudig wereldkampioen wat verder naar voren staat dan men normaal ziet. Waar de meeste coureurs wat verder achter in hun grid box staan, staat de Nederlandse coureur een stuk verder naar voren. De banden van de auto van Verstappen lijken dan ook wat over de gele lijn te staan, maar tegelijkertijd raakt het rubber ook de witte lijn aan. Dan blijft natuurlijk de vraag over: wat stellen de regels van de koningsklasse van de autosport?

Er is een makkelijke opheldering wat betreft de gele lijn. 'De gele is slechts een visuele richtlijn om de bestuurders te helpen, de witte lijnen definiëren de zone', zeggen de reglementen van de Formule 1. Mag een coureur dan wel met zijn banden op de witte lijn staan? 'Je mag starten en stoppen voor de start, zolang je binnen de zone bent en niet beweegt wanneer de lichten uitgaan.' Daar is meer onduidelijkheid, maar het simpele antwoord op de vraag is: ja, de banden mogen op de witte lijn staan.

Wolff vind start Verstappen ook niet illegaal

Wolff heeft de discussie ook snel in een doofpot gestopt bij Sky Deutschland. 'Alles was correct, want hij zat op de lijn. Er is niets dat onderzocht hoeft te worden', geeft de teambaas van Mercedes toe. Bij de Britse tak van Sky Sports wilden de analisten ook snel duidelijkheid scheppen over de situatie rondom Verstappen. David Croft sloot zich aan bij de mening van Wolff. Er is dus niks gebeurd en er zal dan ook niks gebeuren met de start van de winnaar van de Australische Grand Prix.

2023-04-02T08:40:55Z dg43tfdfdgfd