VERSTAPPEN SNAPT WEINIG VAN WEDSTRIJDLEIDING: 'HET WAS EEN ROMMELTJE'

Voor de eerste keer in zijn loopbaan heeft Max Verstappen de Grand Prix van Australië gewonnen. In een zeer chaotische race, waarin diverse malen de rode vlag viel, bleef de Nederlander overeind en zag hij Lewis Hamilton en Fernando Alonso achter hem op het podium eindigen. Na afloop gaf Verstappen aan zeer blij te zijn. 'Het is geweldig om hier te winnen en het was voor het team ook alweer een tijdje geleden', aldus de koploper in de WK-stand.

Verstappen moest na de start George Russell en Lewis Hamilton snel voor zich dulden. Over de actie van Hamilton was de Limburger niet te spreken. 'Ik had een slechte start en was voorzichtig in de eerste ronde, want ik had meer te verliezen dan zij. In het duel met Lewis probeerde ik contact te vermijden en volgens mij staat er vrij duidelijk in de reglementen wat er wel en niet kan, maar dat werd niet nageleefd. Uiteindelijk maakt het niet uit, want ik kon hem alsnog inhalen.'

In de chaos van Melbourne viel vier keer de rode vlag, maar volgens Verstappen was dit niet altijd nodig. 'Ik kon de eerste rode vlag nog wel volgen, maar de tweede had van mij niet gehoeven. Het was uiteindelijk een beetje een rommeltje aan het einde, maar we hebben alles overleefd. De auto was snel en we hebben gewonnen, dat is het allerbelangrijkste', aldus de kritische Verstappen. Pas over vier weken wordt de eerstvolgende Grand Prix verreden en wel in Azerbeidzjan.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-04-02T08:33:18Z dg43tfdfdgfd